Гуакамоле
Гуакамоле е традиционно мексиканско ястие, приготвено от узрели авокадо, които се смесват с домати, лук, чесън, кориандър, сок от лайм и сол. Получената паста е с кремообразна текстура и интензивен свеж вкус. Гуакамолето често се сервира като дип за тортили или начос, но може да се използва и като топинг за ястия на скара, салати или сандвичи.
Приготвяне: 5 min
Лесно
Приготвяне: 5 min
Лесно
Съставки:
- 10 g пресен кориандър
- 50 g червен лук
- 8 g люти чушки
- 300 g авокадо
- 6 g сол
- 50 g лимонов сок
- 100 g домати
Начин на приготвяне:
- Поставете купа върху капака на чашата, претеглете 300 грама месеста част от авокадо (разрежете на половина, отстранете костилката, изгребете месестата част с лъжица). Добавете 5 супени лъжици лимонов сок и 1 чаена лъжичка сол в купата. Размачкайте съдържанието в купата с вилица.