Гуакамоле

Гуакамоле е традиционно мексиканско ястие, приготвено от узрели авокадо, които се смесват с домати, лук, чесън, кориандър, сок от лайм и сол. Получената паста е с кремообразна текстура и интензивен свеж вкус. Гуакамолето често се сервира като дип за тортили или начос, но може да се използва и като топинг за ястия на скара, салати или сандвичи.

Приготвяне: 5 min

Лесно

Гуакамоле

Приготвяне: 5 min

Лесно

Съставки:

  • 10 g пресен кориандър
  • 50 g червен лук
  • 8 g люти чушки
  • 300 g авокадо
  • 6 g сол
  • 50 g лимонов сок
  • 100 g домати

Начин на приготвяне:

  1. Поставете купа върху капака на чашата, претеглете 300 грама месеста част от авокадо (разрежете на половина, отстранете костилката, изгребете месестата част с лъжица). Добавете 5 супени лъжици лимонов сок и 1 чаена лъжичка сол в купата. Размачкайте съдържанието в купата с вилица.

Изтеглете приложението Philipiak Home, в което ще откриете всички рецепти за Cookover

Как да го направя

  • Сканирай QR кода
  • Изтеглете приложението на телефона си
  • Регистрирайте се в приложението Philipiak Home и използвайте пълното съдържание на рецептите за Cookover