Зеленчукова салата
Класическа салата от полската кухня, която е дошла у нас от други европейски страни като салата с майонеза. Въпреки това тя е променила леко съставките си, за да придобие окончателния си вид на полска зеленчукова салата.
Приготвяне: 1h 30 min
Лесно

Приготвяне: 1h 30 min
Лесно
Съставки:
- 1800 g Water, tap
- 1 g черен пипер
- 200 g майонеза
- 340 g моркови
- 120 g ябълки
- 12 g сол
- 240 g Цели кокоши яйца
- 70 g праз
- 30 g горчица
- 370 g Целина
- 500 g Картофи, късни
- 230 g корен от магданоз
- 180 g Зелен грах, замразен
- 150 g Ogórek, kiszony
Начин на приготвяне:
- Поставете първия и втория етаж на парахода върху капака на чашата и претеглете 340 грама обелени моркови, 230 грама обелен магданоз, 370 грама целина, обелена и нарязана на по-малки парчета. Оставете настрана.