Bigos
Бигосът е старо полско ястие, което често се свързва с родната ни кулинарна традиция. Поднася се на семейни тържества или празнични поводи и радва със сложния си вкус. Колкото по-дълго се готви, толкова по-добре, затова го пригответе предварително.
Приготвяне: 1h 45 min
Средно
Приготвяне: 1h 45 min
Средно
Съставки:
- 800 g Water, tap
- 1 g черен пипер
- 2 g бахар
- 1 g дафинови листа
- 2 g сушен майоран
- 25 g Mushrooms, white, cooked, boiled, drained, without salt
- 300 g задушен пушен бекон
- 1000 g кисело зеле
- 1 g Owoc jałowca
- 250 g Brittle smoked sausage
- 1 g смлян кимион
- 350 g лук
- 5 g захар
- 20 g свинска мас
- 6 g сол
- 80 g Сушени сини сливи без семки
- 50 g доматен концентрат 30%
- 700 g Свинско месо, обезкостен бекон
- 100 g паста от говежди бульон - CVR
Начин на приготвяне:
- Поставете купа върху капака на чашата, претеглете 25 грама сушени гъби и ги залейте с вода (500 грама). Оставете купата с гъбите да се накисне за 2 часа или най-добре за една нощ.