Традиционен червен борш
Боршът е традиционна супа, приготвена от ферментирала закваска от цвекло. Приготвя се по време на празничния сезон, особено на Коледа. Тази ароматна супа, поднесена с равиоли, има много любители.
Приготвяне: 1h 45 min
Лесно
Приготвяне: 1h 45 min
Лесно
Съставки:
- 1300 g Water, tap
- 1 g бахар
- 80 g Pasta rosołowa - CVR
- 1 g сушен майоран
- 10 g сушени гъби
- 1 g дафинови листа
- 150 g лук
- 5 g захар
- 20 g чесън
- 100 g моркови
- 100 g ябълки
- 6 g сол
- 50 g допълнително масло
- 300 g цвекло
- 100 g праз
- 100 g Целина
- 700 g закваска от цвекло - CVR
- 2 g Смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Добавете в чашата 150 грама обелен и нарязан на малки парчета лук, 100 грама бяла част от праза, нарязана на парчета с дължина 1 см. Накълцайте 10 секунди на 10 скорости