Challah

Това изключително маслено и леко сладко тесто с мая, което традиционно се плете на плитка, има своите корени в еврейската кухня. Първоначално вкусът му е бил леко солен, а в Полша царува сладкият му вариант. Халата е най-добрата възможна основа за приготвяне на френски тост. Интересно е, че дори сладкият вариант ще намери място в сухите вкусови комбинации. Той ще се окаже фантастичен като хляб за сандвичи, ако се комбинира с ярки гарнитури като пастети, сирена с интензивен аромат или солени и същевременно кисели зелени маслини.

Приготвяне: 2h 15 min

Средно

Challah

Приготвяне: 2h 15 min

Средно

Съставки:

  • 60 g захар
  • 6 g сол
  • 150 g допълнително масло
  • 60 g Цели кокоши яйца
  • 520 g пшенично брашно тип 500
  • 60 g Яйчен жълтък
  • 190 g Мляко за пиене, 2% масленост
  • 35 g Мая за печене, пресована
  • 10 g слънчогледово олио

Начин на приготвяне:

  1. В купа върху капака на чашата претеглете 500 г брашно и го оставете настрана.

Изтеглете приложението Philipiak Home, в което ще откриете всички рецепти за Cookover

Как да го направя

  • Сканирай QR кода
  • Изтеглете приложението на телефона си
  • Регистрирайте се в приложението Philipiak Home и използвайте пълното съдържание на рецептите за Cookover