Challah
Това изключително маслено и леко сладко тесто с мая, което традиционно се плете на плитка, има своите корени в еврейската кухня. Първоначално вкусът му е бил леко солен, а в Полша царува сладкият му вариант. Халата е най-добрата възможна основа за приготвяне на френски тост. Интересно е, че дори сладкият вариант ще намери място в сухите вкусови комбинации. Той ще се окаже фантастичен като хляб за сандвичи, ако се комбинира с ярки гарнитури като пастети, сирена с интензивен аромат или солени и същевременно кисели зелени маслини.
Приготвяне: 2h 15 min
Средно
Приготвяне: 2h 15 min
Средно
Съставки:
- 60 g захар
- 6 g сол
- 150 g допълнително масло
- 60 g Цели кокоши яйца
- 520 g пшенично брашно тип 500
- 60 g Яйчен жълтък
- 190 g Мляко за пиене, 2% масленост
- 35 g Мая за печене, пресована
- 10 g слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
- В купа върху капака на чашата претеглете 500 г брашно и го оставете настрана.