Плънка за руски пелмени
Плънката за руските пелмени е кремообразна. и леко солена, с нотка на сладост, идваща от лука. Това е една от най-обичаните разновидности на пелмени, която често се сервира със заквасена сметана, която им придава допълнителна дълбочина на вкуса.
Приготвяне: 25 min
Лесно

Приготвяне: 25 min
Лесно
Съставки:
- 3 g черен пипер
- 500 g извара
- 300 g лук
- 9 g сол
- 600 g Картофи, варени във вода
- 100 g Масло от рапично семе
Начин на приготвяне:
- Обелете лука, нарежете го на по-малки парчета, добавете го в чашата, затворете я и я накълцайте за 10 секунди на 10 скорости. Отворете чашата и изстържете нарязаните съставки от стените към дъното на чашата с помощта на шпатула