Плънка за пироги с елда и извара
Пирогите са ястие, което властва на полската трапеза. Можете да ги приготвите по много различни начини. Предлагаме ви един от тях - кнедли с елдени каши и извара.
Приготвяне: 40 min
Лесно

Приготвяне: 40 min
Лесно
Съставки:
- 1500 g Water, tap
- 6 g прясно смлян пипер
- 1 g прясна мента
- 500 g извара
- 300 g печена елда
- 300 g лук
- 5 g сол
- 100 g Масло от рапично семе
Начин на приготвяне:
- Налейте вода в чашата. Изсипете кашата в кошницата, поставете кошницата в чашата, така че водата в нея леко да покрие кашата. Гответе за 20 минути при 105 градуса С. Оставете настрана, за да се охлади напълно