Вегетариански бургер с цвекло
Веганският бургер с цвекло е креативен и вкусна алтернатива на традиционните бургери с месо. Цвеклото с нотка балсамов оцет му придава уникален вкус, цвят и текстура. Той се съчетава перфектно с любимата ви бутертестова кифла и зеленчукови гарнитури, за да създадете пълноценна вегетарианска комфортна храна.
Приготвяне: 40 min
Средно
Приготвяне: 40 min
Средно
Съставки:
- 1 g черен пипер
- 30 g балсамов оцет
- 200 g лук
- 10 g чесън
- 300 g галета
- 30 g лимонов сок
- 100 g праз
- 120 g Масло от рапично семе
- 20 g Семена от копър
- 20 g листа от магданоз
- 1000 g Цвекло, варено във вода
Начин на приготвяне:
- Отворете чашата. Добавете в чашата 20 грама (½ връзка) листа от магданоз без дръжките, 20 грама (½ връзка) копър, нарязани на парчета с дължина 1 см. Затворете чашата с капак с тапа.