Баклава с пекан
ова е основна рецепта, по която можете да приготвите баклава с любимите си ядки. Баклава с пекани може да се хареса особено на тези, за които орехите са твърде горчиви. Пеканите са подобни на орехите както на външен вид, така и на вкус. И на вкус са подобни на орехите, но определено са по-меки и имат приятен карамелено-сладък вкус
Приготвяне: 55 min
Лесно
Приготвяне: 55 min
Лесно
Съставки:
- 100 g Water, tap
- 40 g кафява захар
- 1 g смляна канела
- 400 g орехови ядки
- 30 g Woda różana
- 450 g Ciasto filo
- 200 g захар
- 110 g допълнително масло
- 20 g лимонов сок
- 40 g Масло от рапично семе
Начин на приготвяне:
- Добавете 50 грама ядки в чашата и смелете за 3 секунди при 12 обратна скорост. Прехвърлете в купа и оставете настрана.