Баклава с шамфъстък и бадеми

Това определено е предложение за тези, които обичат много сладки десерти. Този необичаен сладкиш произхожда от турската кухня и е изключително популярен в Гърция, но и в много други балкански страни. Тя е чудесен пример за това, че колкото по на юг отивате в Европа, толкова по-сладки са десертите.

Приготвяне: 55 min

Лесно

Баклава с шамфъстък и бадеми

Приготвяне: 55 min

Лесно

Съставки:

  • 100 g Water, tap
  • 40 g кафява захар
  • 1 g смляна канела
  • 200 g бланширани бадеми
  • 30 g Woda różana
  • 600 g Ciasto filo
  • 200 g захар
  • 110 g допълнително масло
  • 10 g лимонов сок
  • 150 g Ядки от шамфъстък
  • 40 g Масло от рапично семе

Начин на приготвяне:

  1. "Добавете 60 грама шам-фъстък в чашата, смилайте 5 секунди при 14 оборота. Прехвърлете в купа и оставете настрана

Изтеглете приложението Philipiak Home, в което ще откриете всички рецепти за Cookover

Как да го направя

  • Сканирай QR кода
  • Изтеглете приложението на телефона си
  • Регистрирайте се в приложението Philipiak Home и използвайте пълното съдържание на рецептите за Cookover