Баклава с шамфъстък и бадеми
Това определено е предложение за тези, които обичат много сладки десерти. Този необичаен сладкиш произхожда от турската кухня и е изключително популярен в Гърция, но и в много други балкански страни. Тя е чудесен пример за това, че колкото по на юг отивате в Европа, толкова по-сладки са десертите.
Приготвяне: 55 min
Лесно
Приготвяне: 55 min
Лесно
Съставки:
- 100 g Water, tap
- 40 g кафява захар
- 1 g смляна канела
- 200 g бланширани бадеми
- 30 g Woda różana
- 600 g Ciasto filo
- 200 g захар
- 110 g допълнително масло
- 10 g лимонов сок
- 150 g Ядки от шамфъстък
- 40 g Масло от рапично семе
Начин на приготвяне:
- "Добавете 60 грама шам-фъстък в чашата, смилайте 5 секунди при 14 оборота. Прехвърлете в купа и оставете настрана