Салата от целина с праскова
Както знаем, салатите са чудесен източник на витамини, а целината е богата на витамин С, витамини от група В и витамин Е. От кореноплодните зеленчуци целината съдържа най-много фосфор, но също така осигурява калций, цинк, калий, магнезий и желязо. В комбинация със сладостта на прасковите и султана тя представлява вкусна салата, която разнообразява обедното ви ястие.
Приготвяне: 10 min
Лесно
Приготвяне: 10 min
Лесно
Съставки:
- 1 g черен пипер
- 150 g майонеза
- 6 g сол
- 30 g лимонов сок
- 50 g Султанки, сушени
- 300 g праскови
- 600 g Целина
Начин на приготвяне:
- Отворете чашата. Добавете в чашата 300 грама отцедени праскови от консерва (можете да използвате пресни обелени и почистени от костилките праскови). Затворете чашата с капак с тапа