Печено пълнено зеле без опаковане
За разлика от традиционните пълнени зелеви рула, увити в зелеви листа, тези се приготвят в по-опростен вариант. Смесихме настърганото зеле и ориза с месото, оформихме котлети, които изпекохме във вкусен доматен сос. Те се получават добре, когато нямаме време за изискани ястия за вечеря.
Приготвяне: 1h 30 min
Средно
Приготвяне: 1h 30 min
Средно
Съставки:
- 100 g Water, tap
- 1 g черен пипер
- 50 g Pasta rosołowa - CVR
- 700 g Tomato products, canned, puree, with salt added
- 800 g мляно свинско месо
- 400 g лук
- 12 g сол
- 120 g бял ориз
- 50 g допълнително масло
- 120 g Цели кокоши яйца
- 200 g Сметана, 18% масленост
- 800 g Бяло зеле
- 80 g Масло от рапично семе
Начин на приготвяне:
- Отворете чашата. Добавете 400 грама зеле, нарязано на 3-сантиметрови парчета, в чашата и ½ чаена лъжичка сол. Затворете чашата с капак с тапа.