Супа Tom yum

Пикантна тайландска супа от скариди, приготвена на основата на кокосово мляко. Изключително ароматна и свежа, благодарение на използването на джинджифил, лайм и лимонова трева.

Приготвяне: 45 min

Средно

Супа  Tom yum

Приготвяне: 45 min

Средно

Съставки:

  • 1000 g Water, tap
  • 80 g лайм
  • 25 g пресен кориандър
  • 15 g кафява захар
  • 40 g соев сос
  • 140 g шалот
  • 150 g чери домати
  • 6 g Spices, cumin seed
  • 4 g семена от кориандър
  • 25 g пресен джинджифил
  • 10 g люти чушки
  • 450 g сиви скариди
  • 8 g сладък червен пипер на прах
  • 30 g Лимонова трева
  • 6 g листа от кафир лайм
  • 30 g паста от тома юм
  • 16 g чесън
  • 800 g кокосово мляко
  • 30 g Сусамово масло
  • 100 g Масло от рапично семе

Начин на приготвяне:

  1. Почистете скаридите от черупките им. Сложете остатъците от скаридите в чаша. Отстранете храносмилателните пътища от месото на скаридите и поставете скаридите в хладилника. Добавете 100 грама олио в чашата с опашките и главите (ако сте използвали цели скариди). Пържете без запушалка в продължение на 1 минута при температура 110 °C на скорост 3 на заден ход.

Изтеглете приложението Philipiak Home, в което ще откриете всички рецепти за Cookover

Как да го направя

  • Сканирай QR кода
  • Изтеглете приложението на телефона си
  • Регистрирайте се в приложението Philipiak Home и използвайте пълното съдържание на рецептите за Cookover