Супа Tom yum
Пикантна тайландска супа от скариди, приготвена на основата на кокосово мляко. Изключително ароматна и свежа, благодарение на използването на джинджифил, лайм и лимонова трева.
Приготвяне: 45 min
Средно

Приготвяне: 45 min
Средно
Съставки:
- 1000 g Water, tap
- 80 g лайм
- 25 g пресен кориандър
- 15 g кафява захар
- 40 g соев сос
- 140 g шалот
- 150 g чери домати
- 6 g Spices, cumin seed
- 4 g семена от кориандър
- 25 g пресен джинджифил
- 10 g люти чушки
- 450 g сиви скариди
- 8 g сладък червен пипер на прах
- 30 g Лимонова трева
- 6 g листа от кафир лайм
- 30 g паста от тома юм
- 16 g чесън
- 800 g кокосово мляко
- 30 g Сусамово масло
- 100 g Масло от рапично семе
Начин на приготвяне:
- Почистете скаридите от черупките им. Сложете остатъците от скаридите в чаша. Отстранете храносмилателните пътища от месото на скаридите и поставете скаридите в хладилника. Добавете 100 грама олио в чашата с опашките и главите (ако сте използвали цели скариди). Пържете без запушалка в продължение на 1 минута при температура 110 °C на скорост 3 на заден ход.