Пица с рикота и шамфъстък

Класическа пица с шунка, обогатена с кадифена кремообразна рикота и ароматни, хрупкави печени шамфъстъци. Традиционният метод за подобряване на качествата на пицата е слагането на някои от фините съставки върху нея след изпичането ѝ.

Приготвяне: 1h 15 min

Лесно

Пица с рикота и шамфъстък

Приготвяне: 1h 15 min

Лесно

Съставки:

  • 420 g пшенично брашно
  • 240 g Water, tap
  • 110 g зехтин екстра върджин
  • 150 g сирене рикота
  • 4 g люти чушки
  • 15 g пресен босилек
  • 250 g моцарела
  • 150 g пармска шунка
  • 180 g лук
  • 8 g захар
  • 8 g чесън
  • 12 g сол
  • 35 g Ядки от шамфъстък
  • 15 g Мая за печене, пресована
  • 700 g Passata pomidorowa (przecier)

Начин на приготвяне:

  1. В една чаша се добавят 420 грама брашно тип 00 (или тип 450), 15 грама прясна мая (по желание 1,5 чаени лъжички суха), 1 чаена лъжичка захар и 240 грама вода. Месете 3 минути на 8 скорости на обратна посока.

Изтеглете приложението Philipiak Home, в което ще откриете всички рецепти за Cookover

Как да го направя

  • Сканирай QR кода
  • Изтеглете приложението на телефона си
  • Регистрирайте се в приложението Philipiak Home и използвайте пълното съдържание на рецептите за Cookover