Пица с рикота и шамфъстък
Класическа пица с шунка, обогатена с кадифена кремообразна рикота и ароматни, хрупкави печени шамфъстъци. Традиционният метод за подобряване на качествата на пицата е слагането на някои от фините съставки върху нея след изпичането ѝ.
Приготвяне: 1h 15 min
Лесно
Приготвяне: 1h 15 min
Лесно
Съставки:
- 420 g пшенично брашно
- 240 g Water, tap
- 110 g зехтин екстра върджин
- 150 g сирене рикота
- 4 g люти чушки
- 15 g пресен босилек
- 250 g моцарела
- 150 g пармска шунка
- 180 g лук
- 8 g захар
- 8 g чесън
- 12 g сол
- 35 g Ядки от шамфъстък
- 15 g Мая за печене, пресована
- 700 g Passata pomidorowa (przecier)
Начин на приготвяне:
- В една чаша се добавят 420 грама брашно тип 00 (или тип 450), 15 грама прясна мая (по желание 1,5 чаени лъжички суха), 1 чаена лъжичка захар и 240 грама вода. Месете 3 минути на 8 скорости на обратна посока.