Пица - бързо, хрупкаво тесто
Бърз вариант на класическото италианско тесто за пица. За да получите хрупкава пица, използвайте брашно от твърда пшеница (фино с млян грис) вместо класическото брашно тип 00. твърдата пшеница е италиански сорт, който се характеризира с много твърди зърна с по-нисък гликемичен индекс, което дава дълготрайно усещане за ситост
Приготвяне: 1h 10 min
Лесно
Приготвяне: 1h 10 min
Лесно
Съставки:
- 240 g Water, tap
- 40 g зехтин екстра върджин
- 400 g Semolina, unenriched
- 5 g захар
- 6 g сол
- 15 g Мая за печене, пресована
Начин на приготвяне:
- Добавете 400 г грис в чашата. Смелете за 1 минута на 20 оборота. Добавете 15 грама прясна мая (по желание 1,5 чаени лъжички суха мая) в чашата, 1 чаена лъжичка захар и 240 грама вода. Месете 3 минути на 8 скорости на въртене