Пилешко корма
Това е вид къри, което се приготвя от варени ядки кашу, комбинирани с кисело мляко и множество ароматни подправки, които между другото в индийската кухня се добавят не на щипки, а с лъжица.
Приготвяне: 1h 10 min
Лесно
Приготвяне: 1h 10 min
Лесно
Съставки:
- 2600 g Water, tap
- 1 g дафинови листа
- 30 g лют червен пипер
- 3 g куркума
- 90 g лайм
- 25 g пресен кориандър
- 15 g кафява захар
- 250 g шалот
- 3 g смлян кардамон
- 8 g Spices, cumin seed
- 1 g карамфил
- 3 g семена от кориандър
- 20 g пресен джинджифил
- 800 g пилешко филе
- 3 g гарам масала
- 8 g Laska cynamonu
- 150 g ядки кашу
- 90 g Sól do gotowania
- 1 g Strączki kardamonu
- 30 g захар
- 16 g чесън
- 8 g сол
- 120 g допълнително масло
- 200 g Натурално кисело мляко, 2% масленост
- 200 g консервирани домати (нарязани на филийки)
Начин на приготвяне:
- Поставете купа върху капака на чашата, претеглете 150 грама кашу и 600 грама вряща вода. Оставете настрана. Поставете друга купа върху капака на чашата, претеглете 800 грама пилешко филе без мембрани, нарязано на на 3 см парчета, залейте с 2 литра вода, смесена с 5 с.л. сол и 2 с.л. захар. Поставете в хладилника, за да се маринова.