Пилешка тика масала
Пилешкото Тика Масала е едно от един от най-известните варианти на индийско къри. Парчетата пилешко месо се потапят в сос от домати и пипер, силно овкусен с подправки.
Приготвяне: 1h
Средно

Приготвяне: 1h
Средно
Съставки:
- 7 g лют червен пипер
- 25 g джинджифил
- 8 g къри паста
- 330 g 30% сметана
- 700 g Tomato products, canned, puree, with salt added
- 1000 g пилешко филе
- 28 g сладък червен пипер на прах
- 8 g гарам масала
- 50 g натурално кисело мляко
- 20 g подправка тика масала
- 300 g лук
- 15 g захар
- 16 g чесън
- 6 g сол
- 50 g Масло от рапично семе
- 70 g пречистено масло
Начин на приготвяне:
- Добавете 4 обелени скилидки чесън в чашата, 25 грама обелени и тънко нарязани тънко нарязан джинджифил, ½ люта чушка без семена, нарязана на по-малки парчета (по желание). Накълцайте за 10 секунди на 10 скорости. Поставете съдържанието на чашата в купа, добавете 2 с.л. кисело мляко, 2 с.л. подправка тика масала и ½ чаена лъжичка сол, разбъркайте. Натрийте пилето, нарязано на парчета с дължина 2 - 3 см, с тази марината и го оставете в нея за 24 часа.