Пилешка тика масала

Пилешкото Тика Масала е едно от един от най-известните варианти на индийско къри. Парчетата пилешко месо се потапят в сос от домати и пипер, силно овкусен с подправки.

Приготвяне: 1h

Средно

Пилешка тика масала

Приготвяне: 1h

Средно

Съставки:

  • 7 g лют червен пипер
  • 25 g джинджифил
  • 8 g къри паста
  • 330 g 30% сметана
  • 700 g Tomato products, canned, puree, with salt added
  • 1000 g пилешко филе
  • 28 g сладък червен пипер на прах
  • 8 g гарам масала
  • 50 g натурално кисело мляко
  • 20 g подправка тика масала
  • 300 g лук
  • 15 g захар
  • 16 g чесън
  • 6 g сол
  • 50 g Масло от рапично семе
  • 70 g пречистено масло

Начин на приготвяне:

  1. Добавете 4 обелени скилидки чесън в чашата, 25 грама обелени и тънко нарязани тънко нарязан джинджифил, ½ люта чушка без семена, нарязана на по-малки парчета (по желание). Накълцайте за 10 секунди на 10 скорости. Поставете съдържанието на чашата в купа, добавете 2 с.л. кисело мляко, 2 с.л. подправка тика масала и ½ чаена лъжичка сол, разбъркайте. Натрийте пилето, нарязано на парчета с дължина 2 - 3 см, с тази марината и го оставете в нея за 24 часа.

Изтеглете приложението Philipiak Home, в което ще откриете всички рецепти за Cookover

Как да го направя

  • Сканирай QR кода
  • Изтеглете приложението на телефона си
  • Регистрирайте се в приложението Philipiak Home и използвайте пълното съдържание на рецептите за Cookover