Falafel
Фалафел е веганско кюфте, приготвено от изсушен, предварително накиснат нахут. Ястието е популярно в цял свят, но е основна част от арабската кухня. Фалафелите са любими на веганите заради високото съдържание на протеини
Приготвяне: 9h 35 min
Лесно
Приготвяне: 9h 35 min
Лесно
Съставки:
- 7 g къри паста
- 12 g Spices, cumin seed
- 10 g гарам масала
- 2 g сода за хляб
- 500 g сушен нахут
- 200 g лук
- 25 g чесън
- 24 g сол
- 500 g Масло от рапично семе
- 50 g листа от магданоз
Начин на приготвяне:
- Поставете купа върху капака на чашата, претеглете 500 грама сух нахут. Налейте студена вода в купата с нахута, налейте студена вода (на около 7 см над нивото на нахута). Оставете настрана, за да се накисне за една нощ."