Супа "Solianka"
Изключително сочна и засищаща супа, която представлява интересна комбинация от множество меса с кисели добавки под формата на мариновани краставици, но също така маслини и лимони. Това е доказателство за вековния произход на това ястие. През XVIII в. използването на маслини и лимони, внесени отдалеч, е било признак за социален статус, който се е наричал "limoncello", откъдето идва и необичайното съчетание на вкусове. Сблъсъкът между модата на вносните съставки с традиционната кухня дава изненадващ резултат. Опитайте, ако това се хареса и на вас.
Приготвяне: 2h 40 min
Лесно

Приготвяне: 2h 40 min
Лесно
Съставки:
- 1100 g Water, tap
- 1 g бахар
- 100 g Pasta rosołowa - CVR
- 150 g Pork sausage
- 1 g дафинови листа
- 100 g Olives, black
- 15 g Capres
- 500 g говеждо месо
- 180 g лук
- 16 g чесън
- 100 g моркови
- 60 g лимони
- 50 g допълнително масло
- 500 g свинска плешка
- 400 g Сметана, 18% масленост
- 150 g Пушен бекон без кости
- 25 g Семена от копър
- 70 g Целина
- 25 g листа от магданоз
- 70 g корен от магданоз
- 100 g доматен концентрат 30%
- 100 g Зелени маслини, мариновани, консервирани
- 250 g Ogórek, kiszony
Начин на приготвяне:
- В суха и чиста чаша поставете 1 връзка магданоз и 1 връзка копър, нарязани на 3 см. Нарежете за 5 секунди при 20 оборота. Прехвърлете в затварящ се съд и поставете в хладилника.