Паста алфредо с бекон
Сосът Алфредо е създаден в началото на 20-ти век в Рим. Създаден е от собственика на ресторант Алфредо ди Лелио, който искал да зарадва съпругата си Инес, като измисли това просто и леко ястие.
Приготвяне: 32 min
Лесно

Приготвяне: 32 min
Лесно
Съставки:
- 500 g Water, tap
- 1 g черен пипер
- 120 g 30% сметана
- 70 g настърган пармезан
- 200 g паста
- 8 g чесън
- 2 g сол
- 120 g Пушен бекон без кости
- 50 g Зехтин
- 5 g листа от магданоз
Начин на приготвяне:
- Нарежете бекона на малки парченца и го поставете в чаша. Добавете зехтина и запържете без запушалка за 8 минути на 130 градуса с 2 оборота.