Паста алфредо с бекон

Сосът Алфредо е създаден в началото на 20-ти век в Рим. Създаден е от собственика на ресторант Алфредо ди Лелио, който искал да зарадва съпругата си Инес, като измисли това просто и леко ястие.

Приготвяне: 32 min

Лесно

Паста алфредо с бекон

Приготвяне: 32 min

Лесно

Съставки:

  • 500 g Water, tap
  • 1 g черен пипер
  • 120 g 30% сметана
  • 70 g настърган пармезан
  • 200 g паста
  • 8 g чесън
  • 2 g сол
  • 120 g Пушен бекон без кости
  • 50 g Зехтин
  • 5 g листа от магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете бекона на малки парченца и го поставете в чаша. Добавете зехтина и запържете без запушалка за 8 минути на 130 градуса с 2 оборота.

Изтеглете приложението Philipiak Home, в което ще откриете всички рецепти за Cookover

Как да го направя

  • Сканирай QR кода
  • Изтеглете приложението на телефона си
  • Регистрирайте се в приложението Philipiak Home и използвайте пълното съдържание на рецептите за Cookover