Пуешко месо в сметанов сос с грис булгур и зеленчуци
Вкусното и цветно ястие ще ви изненада с лекотата на приготвяне и постигнатия вкус. Задушените зеленчуци, грисът и пуешкото месо ще запазят хранителната си стойнос
Приготвяне: 1h
Лесно
Приготвяне: 1h
Лесно
Съставки:
- 1000 g Water, tap
- 0 g черен пипер
- 30 g Pasta rosołowa - CVR
- 20 g соев сос
- 20 g Дижонска горчица
- 200 g 30% сметана
- 200 g Крупища от булгур
- 1 g гранулиран чесън
- 10 g хрян
- 4 g мащерка
- 4 g сладък червен пипер на прах
- 1000 g пуешко филе
- 170 g лук
- 10 g чесън
- 200 g моркови
- 2 g сол
- 200 g карфиол
- 50 g Масло от рапично семе
- 20 g Семена от копър
- 60 g картофено нишесте
- 200 g Зелен грах, замразен
Начин на приготвяне:
- Поставете купа върху капака на чашата и претеглете пуйката. Добавете в купата олиото, соевия сос, мащерката, сладкия червен пипер, гранулирания чесън, солта и щипка черен пипер. Втрийте съставките на маринатата в месото. Оставете настрана в хладилника.