Буябес - средиземноморска рибена супа
Класическа френска супа от риба и миди, изключително популярна в северната част на Средиземноморието.
Приготвяне: 1h 30 min
Лесно
Приготвяне: 1h 30 min
Лесно
Съставки:
- 900 g Water, tap
- 70 g Pasta rosołowa - CVR
- 2 g дафинови листа
- 10 g лют червен пипер
- 100 g шалот
- 90 g зехтин екстра върджин
- 600 g Tomato products, canned, puree, with salt added
- 5 g пресен босилек
- 350 g сиви скариди
- 700 g треска
- 15 g чесън
- 100 g моркови
- 150 g сухо бяло вино
- 100 g Целина
- 5 g листа от магданоз
Начин на приготвяне:
- В една чаша поставете 100 грама обелени и шалот, нарязан на по-малки парчета, 3 обелени скилидки чесън и половин люта чушка без семки. Накълцайте за 10 секунди при скорост от 10 оборота в минута.