Гъбена супа с юфка
Вкусна гъбена супа не само за празничната трапеза, но и за цялото семейство. Традиционното полско ястие ще ви изненада с аромата и вкуса на горските гъби.
Приготвяне: 1h 40 min
Лесно
Приготвяне: 1h 40 min
Лесно
Съставки:
- 1500 g Water, tap
- 1 g черен пипер
- 1 g бахар
- 70 g Pasta rosołowa - CVR
- 1 g дафинови листа
- 50 g целина
- 200 g 18% заквасена сметана
- 40 g изсушени гъби боровинки
- 100 g паста
- 120 g лук
- 5 g чесън
- 100 g моркови
- 3 g сол
- 50 g допълнително масло
- 50 g слънчогледово олио
- 5 g листа от магданоз
- 50 g корен от магданоз
Начин на приготвяне:
- Начупете гъбите (40 г) на малки парченца, залейте ги с 500 г вода и оставете да престоят поне 30 минути.